Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-09@04:15:37 GMT

علت گرفتگی عضلات پا در شب؟

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۸۱۲۳۰

گرفتگی عضلات پا در شب، انقباض دردناک و ناخواسته ماهیچه پا خوانده می‌شود که افراد به طور معمول هنگام خواب دچار آن می‌شوند. ناطقان: در بیشتر مواقع نمی‌توان برای گرفتگی عضلات پا در شب علت مشخصی پیدا کرد. در مجموع، گرفتگی عضلات پا در شب به خستگی ماهیچه‌ها و مشکلات عصبی مرتبط است.

احتمال بروز این عارضه دردناک با افزایش سن بیشتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین زنان باردار بیشتر احتمال دارد دچار مشکل گرفتگی عضلات پا در شب شوند. علاوه بر این، چندین عارضه و بیماری از قبیل نارسایی کلیوی و آسیب عصب ناشی از بیماری دیابت از جمله عوامل موثر در گرفتگی عضلات پا در شب به حساب می‌آیند.

همچنین مصرف برخی دارو‌ها از قبیل انواعی از دارو‌های ادرارآور ممکن است فرد را دچار عارضه گرفتگی عضلات پا در شب کند، اگرچه ارتباط دقیق این دو با یکدیگر هنوز شناخته شده نیست.


گاهی اوقات سندرم پای بی‌قرار با عارضه گرفتگی عضلات پا در شب اشتباه گرفته می‌شود، اما این دو بیماری مجزا از یکدیگر هستند. به طور کلی درد، مشخصه اصلی سندرم پای بیقرار نیست اگرچه برخی مبتلایان به این بیماری از درد پا نیز شکایت دارند.

از دیگر بیماری‌هایی که ممکن است با عارضه گرفتگی عضلات پا در شب همراه باشد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- اختلالات ساختاری همچون بیماری شریان محیطی، تنگی کانال نخاع

- مشکلات متابولیک همچون نارسایی مزمن کلیوی، بیماری آدیسون، کم خونی، سیروز کبدی، کم کاری/پرکاری تیروئید، دیابت نوع یک/دو

همچنین مصرف برخی انواع دارو و پروسه‌های درمانی در بروز این عارضه نقش دارند که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- دارو‌های فشار خون

- دارو‌های کاهنده کلسترول بالا

- دیالیز

- دارو‌های ادرارآور

- دارو‌های خوراکی ضد بارداری

به طور معمول دست دادن آب بدن، اسهال، خستگی عضلانی، آسیب دیدگی عصبی، آرتروز، بیماری پارکینسون و بارداری در بروز عارضه گرفتگی عضلات پا در شب نقش دارند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: گرفتگی ، عضلات پا ، شب

منبع: ناطقان

کلیدواژه: گرفتگی عضلات پا شب عارضه گرفتگی عضلات پا در شب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۱۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم

دکتر مریم محلوجی‌راد درباره روش‌های درمانی نوین بیماری آسم گفت: داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم است که سالیان سال مورد استفاده قرار گرفته‌ و نتایج خوبی برجای گذاشته‌اند. مقاومت‌هایی برای استفاده از اسپری‌های استنشاقی وجود داشت که با بهره‌ گرفتن از آموزش توانستیم در جهت رفع آن گام برداریم.

وی با بیان اینکه استفاده از عوامل «بیولوژیک» جزو روش‌های جدید درمان آسم به حساب می‌آید، گفت: استفاده از  «امالیزوماب» که در واقع یک  “Anti IgE”  است برای درمان آسم کاربرد دارد. امالیزوماب حدود دو سال است در کشور تولید شده، تجربه در مواجهه با بیماران نشان داده که اثرگذاری نمونه داخلی و خارجی این دارو یکسان است.

آموزش؛ گامی موثر در کنترل آسم

وی ادامه داد: وظیفه مراکز بهداشتی و دانشگاهی این است که به بیماران آموزش دهند و به آنها بگویند درمان فقط مصرف دارو نیست؛ بلکه شامل اجتناب از عوامل مسبب حمله آسم هم می‌شود. بیماران با بهره‌ گرفتن از آموزش باید بدانند که درمان در وهله نخست، اجتناب از عوامل محرک‌زا و گام دوم نیز استفاده از داروها است. حملات آسم با افزایش علائم سرفه، خس‌خس کردن و تنگی‌نفس شروع می‌شود و با پیش‌روی می‌تواند سبب افت اکسیژن خون‌ شود. در چنین شرایطی، بیمار باید در بیمارستان و حتی ای‌سی‌یو بستری شود. اغلب مرگ‌ومیر ناشی از آسم به علت حمله حاد آسم است که باعث تنگی نفس و کاهش اکسیژن می‌شود.  

محلوجی درباره آموزش در حوزه آسم گفت: تلاش‌هایی در زمینه آموزش آسم توسط انجمن آسم و آلرژی ایران با همکاری مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی صورت گرفته است. همایش علمی آسم هر ساله همزمان با روز جهانی این بیماری برگزار می‌شود و جدیدترین موارد مرتبط با آسم مورد بررسی قرار می‌گیرد. در کنار همایش علمی، «همایش آموزش خانواده» نیز برگزار می‌شود و نکاتی درباره بیماری آسم به بیماران و خانواده‌های آنها ارائه می‌شود. پزشکان تلاش می‌کنند که به بیماران به ویژه بیمارانی که برای نخستین‌بار به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، نکات آموزشی لازم را ارائه دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم
  • بهترین روش برای درمان آرتروز زانو
  • این علامت‌ها خبر از بیماری آسم می‌دهد؟
  • «داروی رشد مجدد دندان» تولید شد
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی
  • هشدار شبکه دامپزشکی گناباد در خصوص بیماری تب سه روزه گاوی
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها